Így locsoljunk a nyáron!

2024.07.02.

A meleg hónapokban nyújtja az egyik legszebb arcát a kert – de csak a megfelelő gondozás és öntözés mellett.

A Villker-nél minden eszközt megtalál a kert gondozásához. Nagy kínálattal rendelkezünk kertiszerszámokból, de ha csak nyelet szeretne a régi eszközéhez vásárolni, akkor is mi vagyunk a megfelelő választás. A teljesség igénye nélkül egy kis lista a friss beszerzéseinkről:

- Locsolótömlők - Csatlakozók - Locsolókannák - Talicskák - Kertiszerszámok - Fa szerszámnyelek - Kéziszerszámok - Metszőollók - Virágföldek

Mikor locsoljunk?

A hűvösebb hajnali és esti órákban lassabb a párolgás, így az öntözővíznek van ideje leszivárogni a gyökérzónába. Délben ne locsoljunk, mert ekkor tűz legerősebben a nap, és a nagyítóüvegként működő vízcseppek kiégethetik a leveleket.

Ami tilos

Ne használjunk olyan vizet, amibe előzőleg tisztítószert, vízkőmentesítőt, fehérítőt, fertőtlenítő- vagy öblítőszert tettünk! Viszont a zöldségek és gyümölcsök mosóvize vagy a kádból kimert enyhén szappanos fürdővíz nem káros a növényekre.

Tömlő és kanna

Célzottan a növények tövéhez juttatható velük a víz. A felülről való – és az éjszakai – öntözés növeli a gombás betegségek kialakulásának kockázatát!

Áztató locsolótömlő

Akár 50%-kal kevesebb víz felhasználásával biztosítja a nedvességpótlást.

Öntözőautomata

Még több időt és energiát spórolhatunk egy nedvességérzékelős rendszerrel.

Forrás: https://www.lakaskultura.hu/kert/aktualis-tennivalok/ontozesi-kisokos-igy-locsoljunk-nyaron/