Levendulás termékek, levendulás ajándékötletek, és úgy általában a levenduláról.

2023.07.30.

 Új, érdekes termékek érkeztek hozzánk. A levendula örök kedvenc, kellemes atmoszférát varázsol bármely lakásba, akár a növény, akár egy levendulás dísz vagy használati tárgy formájában.

 A teljesség igénye nélkül, pár dolog ízelítőként:

Fekvő fakanáltartó.

- Levendula mintás fekvő kerámia fakanáltartó anyaga: mázas kerámia porcelán
- Hossza: 23 cm
- Hasznos eszköz főzéskor, mert lesz helye a fakanálnak, van hova tenni a zsíros, szaftos fakanalat nem kell mindenféle tányérba tenni. 

Vajtartó.

Levendula porcelán vajtartó
1.osztályú termék.
Mérete: 17.5 cm x 13 cm
Br. súlya: 700 gramm 

Kenyértartó 36cm-es. A kenyértartó mindenfajta pékárú tárolására alkalmas. Anyaga: acél, felületkezelése motívumos díszítés. Színe: lila Lemezvastagsága 0,30 mm Méretek: 36 x 24 x 15 cm Anyaga: rozsdamentes acél, szilikon Súlya dobozban: 960gramm

Ezeken kívül  tányérkészlet, kínáló tál, kés (ajándék hámozóval), és még sok egyéb levendulás érdekesség. Egy látogatás az üzletünkbe, mindenképpen megéri.  

A levenduláról általában.

A levendula az egyik legsokoldalúbban, legváltozatosabban használt finom illatú gyógy-, fűszer- és dísznövény. Európába a Rómaiak hozták be, az ókorban ez a növény a szépségápolás meghatározó növénye volt. Latin neve is innen ered: lavare = mosni. Többféleképpen használták: testre kenve, fürdővizet illatosítottak vele, szappant készítettek belőle, de akár száraz virágát a földre szórva is illatosítottak vele. A néphit szerint a levendula távol tartja az ártó, rontó erőket, szellemeket. Ezt a levendula erős illatával magyarázták.

Levendula őszi vetése és ültetése:

A levendula ültetése, gondozása, teleltetése: