Közeleg az anyák napja!

2024.04.16.

Május első vasárnapja Anyák napja. Az édesanyákat köszöntjük ezen a napon, melyen az anyaságról emlékezünk meg.

2024-ben az anyák napját ezen a napon tartjuk Magyarországon:
Május 5. (vasárnap) 

A Villkerben kaphatók fakeretes anyák napi versek, művirágok, illetve egyéb ajándékok is. Látogasson el hozzánk!

Ezen a napon gyerekek és felnőttek virágcsokorral ajándékozzák meg az anyukákat, ezzel kifejezve azt a tengernyi jóságot, önzetlen szeretetet, türelmes gondoskodást, amit szavakkal alig lehet kifejezni. Noha egy ilyen nap van egy évben, de ne feledjük, az év minden napja is kevés hálánk kifejezésére.

Ebből az alkalomból a bölcsödékben, óvodákban és iskolákban kedves kis műsorral köszöntik fel a gyerekek az édesanyákat, illetve a nagymamákat.

Milyen ajándékkal kedveskedjünk az anyukáknak?
Legnépszerűbb ajándék erre az alkalomra a virág, valalmint a saját készítésű rajz vagy egyéb alkotás. A virágok közül a leginkább alkalomra illő az Orgona, Gyönygvirág, Margaréta, Tulipán, Bazsarózsa, Kála. Természetesen az is fontos, hogy olyan virágot válasszunk, amit szeret, ami biztos örömet szerez neki.

A csokor készülhet édes szájú anyukáknak bon-bonból vagy azzal kiegészítve is. Saját készítésű tárgy lehet például nyaklánc, karkötő, virágos virágcserép, ékszertartó doboz. Adhatunk egy könyvet idézetekkel, bölcsességekkel, családi fotót képkeretben vagy egy fotóalbumot olyan családi fotókkal, melyben az édesanyával együtt szerepel a köszöntő gyermek. Ötletes ajándék egy olyan kis kuponfüzet, melyen segítség kuponok vannak és ezeket anyu beválthatja a gyermekénél. (mosogatás, ruha teregetés, porszívózás, stb...) Nagyobb gyerekek, vagy felnőttek készíthetnek zenés videót, amiben egy oda illő zene alatt jelennek meg a képek.