Őszi tennivalók a kertben.

2023.09.05.

Ősszel sokasodnak a teendők a kertben. El kell tüntetni a lehullott leveleket, be kell takargatni a virágágyásokat, esetleg megmetszeni a fákat. A Villkernél természetesen minden szükséges dolog beszerezhető. Kesztyűk, metszőollók, kertiszerszámok, de még virágföldek is.

Ősszel érdemes összeszedni a gyümölcsöket a földről, nehogy penészgomba fertőzze meg a talajt az erjedésnek induló gyümölcsök miatt. A földre hullott gyümölcsökből, még ha kicsit meg is ütődtek, kitűnő lekvárt és befőttet lehet készíteni. Hordók, vödrök, műanyag rekeszek, üvegek, befőttesgumik is megtalálhatóak a kínálatunkban.

A lombsöprés során a növények alól is kigereblyézik a hideg ellen védelmet nyújtó levélréteget. Érdemes meghagyni a fák tányérjában az avart, hogy védje a gyökereit. Az avarégetés az avarlakó állatok életét veszélyezteti. Égetés helyett érdemes szétteríteni az avart. Ezzel a módszerrel lehet védeni a magokat és az ágyásokat, vagy kisebb kupacokat hagyni az állatoknak. Gereblyék, zsákok, kötözőanyagok nálunk is beszerezhetőek.